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    Von Weinkennern mit Sorgfalt ausgesucht

    Wir führen nur qualitativ hochwertige Weine. Alle Weine werden von uns verkostet und sorgfältig nach strengen Qualitätskriterien ausgewählt. Ausschließlich die besten Weine schaffen es in unseren Weinkeller.

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    Guter Service ist uns eine Herzensangelegenheit. Mit Freude, Erfahrung und Enthusiasmus beraten wir unsere Kunden ganz persönlich und erfüllen auch besondere Wünsche. Bei uns sind Sie von der Bestellung bis zur Lieferung in besten Händen.

  • Beschreibung
    Aktuell haben Sie die Möglichkeit, diesen Wein zu besonders günstigen Vorverkaufskonditionen zu beziehen. Unser Subskriptionspreis: brutto 69 EUR (netto 57,98 EUR). Auslieferung ab Frühjahr 2017. Der König der Mencía-Weine! Der Perfektionist Álvaro Palacios, 2015 vom internationalen Weinmagazin Decanter mit dem Titel "Decanter Man of the Year 2015" und einer der wichtigsten Winzer Spaniens, holt aus der autochthonen Rebsorte Mencía im Nordwesten Spaniens alles raus. Full Power im Glas, fast schwarz, komplex, expressiv und sinnlich.
  • Besonderheiten

    Das bisher unterschätzte Weinbaugebiet Bierzo liegt im Nordwesten Spaniens nahe der portugiesischen Grenze. Hier werden die Rotweine hauptsächlich aus der Rebsorte Mencía gekeltert. Dass man daraus nicht nur rustikale Weine erzeugen kann, zeigt Spaniens Superstar Álvaro Palacios, der hier in den besten Lagen des Anbaugebietes das ganze Potential der Traube zusammen mit seinem Neffen Ricardo Perez erschlossen hat.

    Wie sagte doch der Schriftsteller Alberto Moravia? „Wenn die Passion fehlt, fehlt alles. Ohne Leidenschaft ist nichts zu erreichen.“ Alvaro Palacios hat alles erreicht. Denn er ist die Leidenschaft pur.

  • Verkostungsnotiz

    Vormuster: Im Glas zeigt sich Villa de Corullon tiefdunkel, fast schon schwarz. Aromen von reifen Kirschen, Waldbeeren, Cassis und Kräutern und eine feine Würze werden mit mineralischen und balsamischen Noten und weichem Eichenholz abgerundet. Konzentriert, dicht und kraftvoll mit langem Finale.

  • Fachpresse Parker

    Parker-Bewertung Jahrgang 2013:

    2013 Descendientes de José Palacios Corullón

    224, The Wine Advocate, 28th Apr 2016
    Rating: 95
    Price: $50
    Drink Date: 2016 - 2026

    If I was impressed with the 2012 vintage, the 2013 Corullón is otherworldy, especially for the vintage. The wine is tight and solid, a little exotic, extremely balsamic with lots of smoky notes and aromas that reminded me of a cypress, developing very classical aromas of pear and blood orange. Subtle and elegant. The palate is medium-bodied, sharp, very fresh, serious, with good concentration. Very consistent and compact, sometimes these wines from a mélange of vineyards can be extremely complete, and this is a good example. This could very well be the surprise of 2013. Drinkable and approachable, but with the stuffing and balance to live and develop for a good decade (or more). The price is very reasonable for the quality it delivers; wines of this quality are very often double the price asked here. 11,448 bottles produced, one of the shortest vintages of Corullón, where they had to sort and discard plenty of grapes.

    The reds from Descendientes de José Palacios are always a field blend of old vineyards where Mencía dominates, but there's always a small percentage of other grapes, even some whites. 2013 and 2014 are quite similar vintages, cool years that will evolve slowly. 2013 was a typical cool year of the Bierzo, rainy and fresh (similar to 2006 and 2007), with a very difficult harvest, where sorting was key (they hadn't used the sorting table for four years); the wines have developed much better than expected. These are wines of finesse, a notch below 2012, perhaps not as complete. They are currently building a new winery between their Moncerbal and Las Lamas vineyards (in the quarter Chao do Pando of the village of Corullón), designed by Rafael Moneo, where they hope to vinify the 2017 vintage. There will be four stories, all by gravity, buried in the hill, with natural temperature (70% of the winery will be underground) and humidity. I tasted all of the vintages of Pétalos del Bierzo since the initial 2003 and none of them were over the hill, although their peak seemed to be at around 8-10 years after the vintage. The 2003 was quite surprising, as it didn't show any heat and showed developed aromas closer to a northern Rhône than a Burgundy. Other than 2003, some of my favorite vintages were 2006, 2010 and 2012. In 2003 they did even longer macerations, thinking about a wine to keep, but later they started with shorter macerations in search of a more drinkable wine.

  • Fachpresse

    Fachpressebewertungen Jahrgang 2014:
    95/10 Punkte James Suckling
    94/100 Punkte Guia Penin
    93/100 Punkte Guia Proensa
    92/100 Punkte Wine Spectator

    Fachpressebewertungen Jahrgang 2013:
    93/100 Punkte Wine Spectator
    93/100 Punkte Guia Penin
    92/100 Punkte Vinous - Antonio Galloni
    92/100 Punkte Guia Proensa

    Fachpressebewertungen Jahrgang 2012:

    95/100 Punkte Guia Penin
    92/100 Punkte Vinous - Antonio Galloni
    92/100 Punkte Guia Proensa

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